• New
Smartphone Video Shooting
Smartphone Video Shooting
Smartphone Video Shooting
Smartphone Video Shooting
Smartphone Video Shooting
Smartphone Video Shooting

Smartphone Video Shooting

RM70.00
No tax

BERMULA DARI HENFON RM300+ SEKARANG ZUKIE MENERIMA PENDAPATAN SEHINGGA RM200K SEBULAN

  

Register Now Here

 

INFO KELAS SECARA LIVE

10 JUL 2021 | SABTU

9am - 12pm

 

BERMULA DARI HENFON RM300+ SEKARANG ZUKIE MENERIMA PENDAPATAN SEHINGGA RM200K SEBULAN

 

Kalau Zuki dan Sugu Pavithra pun boleh buat video hanya menggunakan smartphone apatah lagi kita? Menggunakan teknologi yang ada sekarang ni tak mustahil nak buat video dengan smartphone yang tak mahal pun. Paling penting adalah content yang kita nak sampaikan dalam video tersebut. 

 

Dalam kelas Smartphone Video Shooting ini kita bukan nak belajar pasal teknikal sahaja malahan seni yang bakal kita pelajari untuk jadi seorang Youtuber. Yang akan mengajar dalam kelas nanti adalah seorang Youtuber juga dari channel RARETV. Mana-mana kami pergi dan buat vlog, pasti selepas itu lokasinya viral. Boleh subscribe dan tengok bagaimana kami buat content hanya dengan menggunakan smartphone sahaja. Cikgu Asyraf seperti dalam gambar di bawah merupakan seorang traveler tegar, Youtuber dan pengajar di Saiful Nang Academy.  

  

Mudah je kelas ni kita ajar cara shoot video pakai smartphone je. Tak perlu beli camera mahal-mahal untuk shoot dan edit video pun tak perlu pakai software berbayar. Pakai apa yang ada di tangan sahaja dan edit pun guna apps percuma. Dah belajar shoot video, kena belajar edit video juga, baru lah lengkap ciri-ciri nak jadi Youtuber. Nak daftar kelas edit video boleh ke sini. 

 

PESERTA TERMUDA KAMI BERUMUR 8 TAHUN !

 

Ya betul, yang termuda pernah join kelas kami ialah budak lelaki berumur 8 tahun. Ibu nya yang mendaftarkan untuk anaknya sebab anaknya minat buat video dan bercita-cita nak jadi Youtuber juga. Si ibu bukakan jalan dan berikan ilmu buat anaknya. Elok sangat lah daripada anaknya buat perkara tidak berfaedah, kan? Eh tapi tak semestinya Youtuber je yang boleh join, yang berminat nak belajar untuk bina content di bisnes page pun boleh juga belajar, atau sekadar nak belajar buat video untuk simpanan sendiri, pun boleh juga. 

 


 

APA YANG AKAN DIPELAJARI

 

1. Pengenalan Videografi 

Fahami perbezaan videografi antara kamera dan smartphone. Apa kelebihan dan kekurangan menggunakan smartphone berbanding kamera biasa.

 

2. Teknik Kawalan Audio

Bahagian jarang diambil berat bila ambil video, kita akan belajar mendapatkan audio yang jelas, tiada noise dan peralatan yang digunakan untuk rakaman audio yang baik. Audio yang jelas sangat penting di dalam penghasilan video yang menarik.

 

3. Pergerakan dan Sudut Kamera

Berbeza dengan kamera, video melibatkan pergerakan. Setiap pergerakan kamera memberikan emosi dan maksud yang berbeza di dalam rakaman. Selain pergerakan, sudut kamera juga memainkan peranan menghasilkan video yang lebih kreatif. Ketahui pergerakan dan sudut pandang yang sesuai untuk digunakan di dalam setiap shot.

 

4. Komposisi

Sama seperti foto, komposisi juga amat penting untuk menghasilkan video yang cantik. Antara komposisi yang akan di kongsikan seperti rule of third, leading line, framing dan pelbagai lagi teknik komposisi yang menarik. Simple composition nak buat VLOG pun kami bolej ajar.

 

5. Praktikal

Kelas akan dilangsungkan secara online, namun peserta akan diberikan tugasan dan wajib untuk dihantar semula ke dalam group untuk dikritik semula oleh pengajar.

 


 

MATLAMAT KELAS

Selesai kelas ini anda akan mahir dengan teknik kawalan smartphone untuk penghasilan video dan audio yang baik. 

 


 

PERALATAN YANG DIPERLUKAN

  1. Smartphone
  2. Clip Mic

 


 

MENGAPA ANDA WAJIB SERTAI KELAS INI 

  1. Kelas dilakukan secara online, tak perlu nak keluar rumah
  2. Ada nota dan video Live bersama cikgu
  3. Boleh lihat siaran ulangan, jika tidak berkesempatan pada waktu yang ditetapkan.
  4. Belajar secara ‘step-by-step’ dengan penyampaian yang mudah difahami
  5. Harga yuran kelas yang sangat berbaloi hanya RM70 SAHAJA.

 


 

TESTIMONI

  

SVS
No reviews
Product added to wishlist